Colombus 8
B-8370 Blankenberge
Tel 050/427 430
keramiekatelier@telenet.be
BTW: 672 336 395

terug naar de homepage
Wegbeschrijving
Even voorstellen
Keramiek uit eigen atelier
Keramiekbenodigdheden
Contact

Openingsuren:
Woensdagvoormiddag
10-12.30 u.
Donderdagnamiddag
14-17 u.
Vrijdagvoormiddag
10-12.30 u.
Zaterdagnamiddag
14-17 u.

 

extra sluitingsdagen:


Of na telefonische
afspraak
(gelieve daarvoor te telefoneren tijdens de gewone openingsuren)

 

 

 

 

 

Draaischijven.

SHIMPO

Na reeds meer dan 30 jaar wereldwijd gebruik, kregen de draaischijven van SHIMPO een reputatie in kwaliteit en betrouwbaarheid.

RK-3D
Een nieuw model van Shimpo. De snelheidsregeling gebeurt elektronisch en rechtstreeks met de gelijkstroommotor van 400W. Daardoor werkt de schijf nog veel stiller dan de oudere Shimpo toestellen (die niet meer gemaakt worden). (30dB). Snelheid regelbaar met vaste pedaal met handgreep. Links en rechtsdraaiend.
RK-3E
Een model met dezelfde 400 W motor als de RK-3D, en dus ook even stil en krachtig. Bij de RK-3E zijn de poten in de hoogte verstelbaar. De snelheidsregeling gebeurt met behulp van een losse pedaal. Links en rechtsdraaiend. Wanneer de poten verwijderd worden, kan de draaischijf ook op een tafel geplaatst worden. Ideaal voor mensen met rugklachten.
Whisper-T
Met een krachtige 300W "direct drive" motor. Je kunt hem de kleine broer van de RK-3E noemen. Ook hier een zeer stille motor, uitschuifbare poten, losse pedaal, links- en rechtsdraaiend en ook een handig groot werkblad. Door de iets lichtere motor en de wat eenvoudiger bouw is hij wel een stuk goedkoper dan de RK-3E.
RK-55
Nieuw! Een model op poten, zoals de Whisper-T, maar een stuk lichter. Links en rechts draaiend, 0-250 toeren/minuut, 100Watt, met riemaandrijving. De snelheid wordt geregeld met een losse pedaal. Gewicht: ongeveer 23 kg. Er kan ongeveer 12 kg klei op gecentreerd worden. Een ideaal toestel voor wie de schijf regelmatig moet vervoeren om bijvoorbeeld te demonstreren op kunst- en keramiekbeurzen. Licht in gewicht en bovendien licht in prijs!
RK-5T
Nieuw! Een tafelmodel, zeer compact. Links en rechts draaiend, 0-230 toeren/minuut, 100Watt, de snelheid wordt geregeld met een hendel op de zijkant van het toestel. Gewicht: ongeveer 12 kg. Er kan ongeveer 9 kg klei op gecentreerd worden. Ook een ideaal toestel voor wie de schijf regelmatig moet vervoeren. Klein en gemakkelijk weg te bergen. Afmetingen: 365x515x230mm. Licht in gewicht en bovendien licht in prijs!
De draaischijven kunnen voorzien worden van metalen tapjes waarop losse houten plankjes kunnen bevestigd worden. Het gedraaide stuk kan op de plank blijven staan tot het voldoende gedroogd is. Zeer handig voor bijv. borden of grotere potten. De plankjes zijn afzonderlijk verkrijgbaar in Ø 30cm of 40 cm.

 

TERUG NAAR BOVEN