Colombus 8
B-8370 Blankenberge
Tel 050/427 430
keramiekatelier@telenet.be
BTW: 672 336 395

terug naar de homepage
Wegbeschrijving
Even voorstellen
Keramiek uit eigen atelier
Keramiekbenodigdheden
Contact

Openingsuren:
Woensdagvoormiddag
10-12.30 u.
Donderdagnamiddag
14-17 u.
Vrijdagvoormiddag
10-12.30 u.
Zaterdagnamiddag
14-17 u.

 

extra sluitingsdagen:


Of na telefonische
afspraak
(gelieve daarvoor te telefoneren tijdens de gewone openingsuren)

 

 

 

 

 

Elektrische ovens, ovensturingen.

Beste klanten,

Door gezondheidsproblemen is het voor mij helaas niet meer mogelijk om jullie dezelfde goede service voor keramiekovens te blijven verlenen zoals ik steeds heb gedaan. Zo kan ik zelf de ovens niet meer komen leveren en installeren en ook het uitvoeren van herstellingen aan de ovens wordt voor mij stilaan te zwaar. Aangezien ik alleen werk heb ik ook geen personeel in dienst die dat voor mij kan doen.

Daarom heb ik besloten om te stoppen met de verkoop van keramiekovens. Als ik geen goede service meer kan geven, vind ik het ook maar correct tegenover jullie, mijn klanten, om dan ook geen ovens meer te verkopen. Als ik iets niet meer kan doen zoals het hoort, dan doe ik het liever helemaal niet meer.

Uiteraard kun je wel nog bij mij terecht voor alle andere keramiekbenodigdheden (klei, glazuren, gereedschappen, draaischijven, grondstoffen, enz...). Ik hoop dan ook dat ik jullie nog kan blijven bedienen in de winkel.

Bedankt voor uw begrip.

Vriendelijke groeten en hopelijk tot binnenkort,

Johan

 

Hierbij nog wat info over de verschillende Bentrup-ovensturingen.

TC 44: Zeer eenvoudig te bedienen, degelijke, maar eerder beperkte sturing. Er wordt 1 programma gebruikt, dat telkens kan worden aangepast aan het bakproces. De TC 44 doet de oven opwarmen in 7 mogelijke vast ingestelde snelheden (°C/u) tot op 580°C (vast ingesteld). Daarna opwarmen aan volle kracht tot een instelbare eindtemperatuur, gevolgd door een instelbare pendeltijd en daarna afkoelen. (De TC 44 is de vernieuwde versie van de vroegere TC 40).

TC 66: Alle waarden van een typische stookcurve zijn naar wens instelbaar. (Uitsteltijd, lineair opwarmen in 2 stappen tot een instelbare eindtemperatuur, pendeltijd, gecontroleerd afkoelen).
Het toestel beschikt over 6 programma’s die naar wens kunnen veranderd worden. De ingestelde programma’s blijven opgeslagen, zelfs na het uitschakelen van het toestel. Ideaal toestel voor wie enkel keramiek wil bakken. (Met meer mogelijkheden dan TC 44. De TC 66 is de vernieuwde versie van de vroegere TC 60).

TC 88: Speciaal ontworpen sturing in de compact-serie voor het werken met complexe stookcurves voor glasbehandeling. De stookcurve kan volledig vrij met meermaals opstoken, pendelen en afkoelen worden ingesteld.Willekeurige stookprofielen bv. voor glasfusing, kristalglazuren of labotoepassingen zijn mogelijk. De stookcurve is in maximaal 10 segmenten onderverdeeld, per segment worden tijd en eindtemperatuur ingesteld. naargelang de temperatuur van het vorige segment ontstaat er een opstook-, houd- of afkoelsegment. Er kunnen 3 programma's opgeslagen worden.
Er is ook een versie met 20 programma's van elk 15 segmenten beschikbaar: TC 88e. (De TC 88 is de vernieuwde versie van de vroegere TC 60/8).

TC 505: Deze sturing biedt de mogelijkheid om 2 keer te pendelen, en dit tijdens het opwarmen of afkoelen. Er zijn 6 typische stookcurves als vaste programma’s in de regeling opgeslagen.Daarnaast kunnen ook 23 persoonlijke stookcurves opgeslagen worden. Zowel de vaste als de persoonlijke programma’s kunnen eenvoudig opgeroepen worden. Deze sturing kan "gesloten" worden: een beveiliging tegen onbevoegd gebruik. Ook kan het stroomverbruik weergegeven worden.
Dankzij de 2 pendelmogelijkheden is deze sturing geschikt om vb. kristalglazuren te bakken of eventueel om met glas te werken. (De TC 505 is de vernieuwde versie van de vroegere TC 405).

TC 507: Dit is de meest professionele sturing voor het bakken van keramiek en glas. De mogelijkheden zijn nagenoeg onbeperkt. Je kan werken met een volledig variabele stookcurve. Er kunnen tot 99 segmenten ingegeven worden, zowel voor opwarmen, pendelen als afkoelen. Simultane input van segmenten in °C/u of tijd. Mogelijkheid tot manuele interventie terwijl het programma loopt. Er kunnen tot 99 programma’s opgeslagen worden, afhankelijk van het aantal en lengte van de segmenten. Zoals bij de TC 505 kan ook deze sturing "gesloten" worden: een beveiliging tegen onbevoegd gebruik. Ook kan het stroomverbruik weergegeven worden. Dit is een ideale sturing voor keramiek, kristalglazuren en glastoepassingen.
(De TC 507 is de opvolger van de TC 405/30).

TERUG NAAR BOVEN